Waar kun je zoal vrijwilligerswerk doen?

In Apeldoorn zijn veel organisaties die werken met vrijwilligers. Op deze pagina stellen we er een aantal aan je voor en lees je hoe je contact kunt opnemen. Liever specifieke vacatures bekijken? Ga dan naar de vacaturebank van Apeldoorn Pakt Aan.


Zorg & Welzijn

Zozijn

Zozijn is een zorgorganisatie voor mensen met een beperking, een verstandelijke beperking of Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH). Gewoon ergens een kopje koffie drinken, samen een heerlijke wandeling of een uitje maken.

Als vrijwilliger bij Zozijn ben je van onschatbare waarde voor mensen met een beperking. Want voor hen zijn alledaagse dingen niet altijd vanzelfsprekend. Dat kan het wel zijn samen met een vrijwilliger.

Er zijn ook andere vragen zoals: trein spotten, de bus rijden van/naar het werk van cliënten, tuinieren, samen een hobby delen zoals voetbal, koken of ondersteunen bij een activiteit. Zozijn heeft meer dan 725 vrijwilligers, ben jij de volgende?

Klik hier om naar de website te gaan

Contact opnemen?
m.ober@zozijn.nl
06-52766092
(Dinsdag t/m donderdag)

JobHulpMaatje

Werkzoekenden ondersteuning geven bij het zoeken naar een passende baan. Ze worden in JobGroups geplaatst en krijgen 7 ochtenden een training. In de training komen de thema’s: Wie ben ik, Wat kan ik en Wat wil ik aan de orde. Hoe schrijf ik een motivatiebrief en CV en hoe bereid ik me voor op een sollicitatiegesprek.

Na de training kun je gekoppeld worden aan een maatje die je verder ondersteuning geeft. Vrijwillige maatjes krijgen een training en een certificaat om werkzoekenden te begeleiden en ondersteunen.

Klik hier om naar de website te gaan

Contact opnemen?
coordinator@jobhulpmaatjeapeldoorn.nl
06-34401380
(Dinsdag, woensdag, donderdag)

St. Citypastoraat | Inloophuis De Herberg

Stichting Citypastoraat zet zich in voor kwetsbare inwoners in Apeldoorn, met name dak- en thuislozen. Dit doet zij grotendeels met het Inloophuis De Herberg. Het inloophuis is een warme plek waar men welkom is voor een bakkie koffie of thee, gezelligheid en -wanneer daar behoefte aan is- een praatje.

Het werk van het Inloophuis rust op de schouders van een flinke groep enthousiaste en toegewijde vrijwilligers. Er zijn kokers, gastheren- en vrouwen, schoonmakers en coördinatoren voor diverse werkgroepen.

Klik hier om naar de website te gaan

Contact opnemen?
citypastoraat@deherberg-apeldoorn.nl
055-5211002
(Di, wo, do, vr – 11.00 – 16.00 uur)

Stichting Ontmoeting

Stichting Ontmoeting is een organisatie die klaar staat voor de kwetsbare naaste. Samen met onze professionals en vrijwilligers bieden we mensen steun en coachen hen weer in de goede richting.

Soms loopt het leven immers anders dan gewild. Als netwerkcoördinatoren proberen wij een netwerk van vrijwilligers te organiseren rondom deze kwetsbare mensen. Deze vrijwilligers durven het aan een dagdeel in de maand iets leuks te doen met mensen die snakken naar contact van mens tot mens, omdat ze in een moeilijke periode in hun leven zitten.

Van onze vrijwilligers verwachten we geen bijzondere dingen; levenswijsheid, humor en naastenliefde zijn belangrijke eigenschappen in het contact met onze medemens.

Klik hier om naar de website te gaan

Contact opnemen?
kveerman@ontmoeting.org of azwerus@ontmoeting.org
0628559726 (Karianne) of 0614591106 (Aart)
(Bij voorkeur dinsdag of donderdag)

de Klup Apeldoorn

De Klup biedt activiteiten en ontmoeting aan mensen met een (verstandelijke) beperking. Wekelijks zijn er aan de Mariastraat ruim 30 activiteiten op het gebied van hobby en creativiteit, dans en zang, ontmoeting en sport. Deze worden begeleid door 140 enthousiaste vrijwilligers en stagiaires.

Wil je ook besmet raken met het Klupvirus? Wij kijken samen naar de juiste vrijwilliger op de juiste plek. Samen maken we elke dag bijzonder!

Klik hier om naar de website te gaan

Contact opnemen?
info@deklupapeldoorn.nl
055-5218613
(Maandag t/m donderdagochtend)

Natuur, mileu en dieren

IVN Natuureducatie afdeling Apeldoorn

IVN Apeldoorn is één van de plaatselijke afdelingen van de landelijke vereniging en richt zich op de directe omgeving van Apeldoorn.

IVN Apeldoorn organiseert diverse natuuractiviteiten met het doel de mensen bekend en vertrouwd te maken met wat de natuur aan boeiends te bieden heeft. Kennis over de waarde van de eigen leefomgeving leidt tot waarderen van die omgeving en er zorg voor willen dragen.

Klik hier om naar de website te gaan

Contact opnemen?
secretaris@ivn-apeldoorn.nl
06-27317265
(10.00 – 18.00 uur)

duurzame energie Apeldoorn (deA)

Het vraagstuk van onze toekomstige energievoorziening is één van de meest urgente van deze eeuw want energie wordt schaars en duur. Een houding van ‘het zal mijn tijd wel duren’ kan niet meer. Daarbij neemt de belangstelling voor energiebesparing en duurzaamheid toe, ook in Apeldoorn.

Wij proberen een stap te maken: duurzame energie van en voor Apeldoorners. Dat doen we als coöperatie, dus zonder winstoogmerk. Vrijwilligers leveren daarin een waardevolle en onmisbare bijdrage. Meer info over vrijwilligerswerk bij deA is te vinden op onze website.

Klik hier om naar de website te gaan

Contact opnemen?
info@de-a.nl
055-3683366
(Ma t/m vr, 09.00 – 17.00 uur)

Jouw organisatie ook in deze lijst? Neem dan contact met ons op!